Ābolu / rabarberu kūka

3
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 5-6 olas
  • 1 glāze cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 200 gramu sviesta
  • 2 ēdamkarotes skāba krējuma
  • Vaniļas cukurs
  • Kanēlis

Pagatavošana:

Saputojam sviestu ar cukuru, pievienojam olu dzeltenumus, krējumu, vaniļas cukuru, miltus un sodu. Saputojam olu baltumus, iecilājam mīklā. Lejam pannā, un tālāk kā parasti – mizoti griezti āboli, krējums, cukurs un kanēlis.

Ir jau ķēpa tā baltumu putošana, bet rezultāts ir tā vērts!

Ābolus aizstājot ar rabarberiem, iegūstam RABARBERU RAUSI!

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Sandra
Sandra
26.05.2015  / 
Ļooti ātri, vienkārši un garšīgi. Kūst mutē, ir viegla un gaisīga.
Jolanta
Jolanta
05.06.2011  / 
Sanāca ļoti labi, garšīga. Pārlēju ar samaisītām 2 olām, 4 ēd.k. skābā krējuma, 2 ēd.k. cukura un pārkaisīju ar cukuru un kanēli.
bu
bu
30.09.2009
Kūka sanāk kā kekss, draugam garšoja, vienā vakarā noēda 1/2, bet man šķita par treknu :) garšīgi, bet ir ēstas vēl garšīgākas
Kristīne
Kristīne
28.06.2009  / 
ĻOTI ļoti GARŠĪGA KŪKA, ātri un vienkārši atbrauca ciemiņi uz šašliku un paspēju pārsteigt arī ar KŪKU!!!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ābolu/rabarberu kūka

20 min.
Pievienoja: Zane Zanīte

Ābolus nomizo, sagriež smalkos gabaliņos Olas ar cukuru saputo stingrās putās. Pievieno miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru visu sajauc un beigās pievieno ābolus - visu samaisa. Liek uz ietaukotas veidnes, pārkaisa ar kanēli…

7 lieli āboli 3 olas (250ml) glāze kviešu milti 200g cukurs cepamais pulveris …

Ābolu / rabarberu kūka 2

60 min.
Pievienoja: Sarmīte Liepiņa

Sviestu,miltus un cukuru samīca.Izveltnē 1,5 cm biezumā un liek formā ar uzlocītām malām.Pārklāj ar gabaliņos sagrieztiem rabarberiem. Saputo olas ar cukuru,pievieno krējumu un vanilīnu.Šo masu pārlej pār rabarberiem.

400 g sviests 400 g milti 2 ēdamkarotes cukurs 4 olas 1 glāze cukurs 2 glāzes skābs…
Rabarberu vai ābolu plātsmaize

Rabarberu vai ābolu plātsmaize

15 min.
Pievienoja: Dace Bokta

Miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vanilīna cukuru sajauc viendabīgā masā un liek notāvēties. Tikmēr nomizo un sagriež rabarberus vai ābolus. Atsevišķā trauciņā sajauc atlikušo olu kopā ar skābo…

1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 1 glāze cukura, 3 olas, 1 tējkarote cepamā pulvera, 1…

Rabarberu kūka ar zemenēm un medu

90 min.
Pievienoja: Inese

1) Sakuļ sviestu ar cukuru un olu, iemaisa miltus ar cepamo pulveri, veikli samīca mīklu un uz 30 minūtēm liek aukstumā. 2) 2 ēd.k ūdens ar cukuru un puscitrona norīvētu miziņu karsē 2-3 minūtes, pievieno gabaliņos sagrieztus…

100 g sviesta, 1 ola, 220 g miltu, 50 g cukura, pustējkarote cepamā pulvera,…

Rabarberu kuka ar kefiru

20 min.
Pievienoja: Inga

Cukuru ar olam sakul,pievieno miltus ar kefiru,maisa lidz izveidojas viendabiga masa. Uz ieelotas pannas ber plana kartina mannu un lej virsu izveidoto masu,virspusi parklaj ar rabarberiem,bet katrs to var darit pec savas…

700g kefirs, 700g milti, 150g cukurs, 3gab. olas, rabarberi, manna
Galvenās sastāvdaļas: kanēļa mizas, kanēļa standziņas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
17093 reizes