Jēra gaļa pitas maizē

3 1

Sastāvdaļas

  • Jēra gaļa
  • Citrona sula
  • Olīveļļa
  • Svaigu tomātu šķēlītes
  • Sīpolripiņas
  • Tzatziki mērcīte- krējums/jogurts sajaukts ar svaigu/marinētu gurķi, smalcinātu ķiploku un eļļu (vienkāršots variants)
  • Sāls, pipari melnie malti, oregano, timiāns
  • Sausais batvīns
  • Pitas maize

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriež stienīšos.
  2. Saveido marinādi no citrona sulas, olīveļļas, sasmalcinātiem ķiplokiem oregano/ timiāna , sāls, pipariem un(varbūt) nedaudz baltvīna.
  3. Ģaļu ieliek marinādē vēsumā, vismaz uz 4 stundām.
  4. Tad grilē, kamēr redzamas pirmās apcepšanās pazīmes :) pārcept nedrīkst!
  5. Pitas maizi ieziež ar olīveļļu un piepilda ar gaļiņu , Tzatziki mērcīti, sīpoliem, tomātiņiem un varbūt vēl citiem zaļumiem, turpat uz grila pasilda :) un- Pasniedz galdā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas