Sākums > Receptes > Deserti

Saldās kūciņas

2006. gada 30. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
2. Katluiņā uzsilda šokolādi.
3. Taukvielu saputo ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru.
4. Spēcīgi putojot, pa vienam pieliek olu dzeltenumus.
5. Beigās pielej izkusušo šokolādi.
6. Olu baltumus saputo stingrā masā un pusi no tās iejauc mīklā.
7. Mīklā iejauc arī cepamo pulveri, kakao un miltus.
8. Beigās mīklai pievieno atlikušo olu baltumu.
9. Liek uz plāts, kas izklāta ar pergamentu, un cep apmēram 30 minūtes 175 grādu temperatūrā.
10. Gatavo biskvītu atdala no papīra un sagriež gareniski 4 daļās.
11. Daļām uzsmērē aprikozu marmelādi un izveido divas kūkas.
12. Ar marmelādi apsmērē arī sānus un virsu.
13. Pēc tām kūkas pārklāj ar mandeļu masu.
14. Ļauj dažas stundas apžūt.
15. Šokolādiizkausē kopā ar kokosriekstu sviestu un uzsmērē kūkām.
16. Ieliek ledusskapī.
17. Kad glazūra sastingusi, grezno ar šokolādi un kūkas sagriež trīstūrīšos.
18. Nazim jābūt ļoti asām un pēc katra griezuma tas jānotīra.
19. Kūka jāgriež pirms likšanas galdā.
20. Klāt var piedāvāt putukrējumu.
Uz augšu