Aukstā šokolādes torte

2006. gada 29. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem temperatūras.
2. Ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem tortes veidni ar izņemamu pamatni.
3. Sasmalcina mandeles.
4. Rūpīgi saputo olu baltumus.
5. Pusi olu baltumu sajauc ar rīvēto apelsīnu miziņu, liķieri un mandeļu masu. Rūpīgi samaisa.
6. Atlikušos saputotos olu baltumus uzmanīgi samaisa un lej veidnē.
7. Cep 20 minūtes. Atdzesē.
8. Karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē sadrupināto šokolādi.
9. Saputo krējumu.
10. Pusi no tā sajauc ar remdenu izkausētu šokolādi.
11. Sajauc ar olu dzelltenumiem un atlikušo saputot krējumu.
12. Masu lej tortes veidnē.
13. Nosedz ar foliju un vismaz 3 stundas atdzesē saldētavā.
14. Pirms pasniegšanas torti 45 minūtes patur ledusskapī, lai kļūtu mīkstāka.
15. Rotā ar šokolādes skaidiņām un svaigām ogām/
Uz augšu