Sākums > Receptes > Deserti

Banānu "pufītes"

2006. gada 29. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ūdeni kopā ar sviestu un sāli uzvāra.
2. Vērdošā šķidrumā ieber uzreiz visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla kļūst viendabīga un saveļās kamolā.
3. Nedaudz padzesē un pa vienai iemaisa olas.
4. Mīklu nevajag putot, bet tikai maisīt.
5. Ar karoti liek uz plāts mīklas piciņas un mērenā siltumā cep gaiši brūnas.
6. Pirmās 15 minūtes nedrīkst atvērt cepeškrāsns durtiņas, citādi "pufītes"sakritīsies.
7. Atdzisušām kūkām nogriež vāciņus un pilda ar krēmu.
8. Želantīnu nelielā ūdens daudzumā uzbriedina (apmēram pusstundu).
9. Banānus sarīvē vai samaļ, pievieno uz nelielas liesmiņas izkausētu želantīnu un bez cukura saputotu krējumu.
10. Kad krēms nedaudz sarecējis, to pilda kūkās.
11. P.S. Banānu krēms bērniem garšo arī kā atsevišķs saldais ēdiens.
Uz augšu