Marinētas plūmes

2006. gada 27. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ar koka irbulīti apstrādā nomazgātas plūmes, sadurot kartu augli vairākas vietās, pēc tām kārtīgi saliek katlā.
2. Uzvāra etiķa un ūdens maisījumu, kurā izšķīdināts cukurs, pievienotas garšvielas un 4 daļās sagriezts citrons ar visu mizu.
3. Ar atdzesētu marinādi pārlej plūmes un patur 3 dienas.
4. Pēc tam ar nolieto un vēlreiz uzvārīto un atdzesēto marinādi, taču ne gluži aukstu, uz 24 stundām atkal pārlej augļus.
5. Nu pats atbildīgākais:
6. Nolieto marinādi uzvāra, nogriež mazu liesmiņu, uzmanīgi pa porcijām liek iekšā plūmes - pavāra 2 minūtes, ņem ārā un liek stikla burkā, pēc tam to pašu atkārto tālāk.
7. Pārlej ar karstu marinādi un aizvāko.
8. Marinētas plūmes ir ļoti garšīgas piedeva treknai, sautētai cūkas un liellopu gaļai.
Uz augšu