Sākums > Receptes > Deserti

Kartupeļu veltnīši ar brūkleņu ievārījumu

2006. gada 26. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus vāra ar visu mizu.
2. Atdzesētus nomizo, samaļ un samaisa ar olu, sāli, rīvētu muskatriekstu.
3. Masai pievieno miltus tik daudz, lai veidotos plastiskā mīkla.
4. Veido apmēram 8 cm garus veltnīšus "cigāriņus", kuru viducīši apmēram 1,5 cm resni, bet uz galiem tie paliek slaidāki.
5. "Cigāriņus"vāra vārošā sālsūdenī.
6. Gatavus izceļ ar putu karoti, notecina.
7. Tad apcep sviestā viegli dzeltenīgus.
8. Gatavus pārkaisa ar cukuru un magonēm.
9. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu, rptā ar kādu zaļumiņu.
Uz augšu