Kartupeļu veltnīši ar brūkleņu ievārījumu

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 ola
  • Sāls
  • Muskatrieksts
  • 4 -6 ēd.k. miltu
  • 2 -3 ēd.k. sviests
  • Cukurs
  • Magones
  • 1 gl. brūkleņu ievārījuma vai brūkleņa kompota ogas

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus vāra ar visu mizu.
  2. Atdzesētus nomizo, samaļ un samaisa ar olu, sāli, rīvētu muskatriekstu.
  3. Masai pievieno miltus tik daudz, lai veidotos plastiskā mīkla.
  4. Veido apmēram 8 cm garus veltnīšus "cigāriņus", kuru viducīši apmēram 1,5 cm resni, bet uz galiem tie paliek slaidāki.
  5. "Cigāriņus"vāra vārošā sālsūdenī.
  6. Gatavus izceļ ar putu karoti, notecina.
  7. Tad apcep sviestā viegli dzeltenīgus.
  8. Gatavus pārkaisa ar cukuru un magonēm.
  9. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu, rptā ar kādu zaļumiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti