Kaltētas voblas

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg zivju (rauda, reņģe u.t.t.)
  • sāls (mazlietiņ)
  • + nepieciešamās lietas
  • - diega spolīte (vienalga kādā krāsā)
  • - adata
  • - nazis un virtuves dēlītis

Pagatavošana

20 min.
  1. Paņem rokās pa vienai zivij , uzliek uz dēlīša, atgriež vēderu, uzņem visu, ko nav ieteicams ēst un apmazgā siltā ūdenī. (apmēram 10 min.)
  2. Tad kad zivis nedaudz apžuvušas tās ierīvē ar sāli (rupjo) , lai ēdot būtu asumiņš!
  3. Iever adatā diegu un pa vienai zivij ver uz diega virsū!
  4. Kad visas zivis savērtas, jāatrod kāda vējaina un saulaina vieta! (piem. kāda dārza būda, vai betona siena)
  5. Un tad tikai atliek gaidīt apmēram 2 nedēļas, kad zivis ir pilnīgi izvējojušās, un tās var lietot kā uzkodu pie alus, vai uzkrauzt uz SĀĻĀ zoba! :)
  6. Labu veiksmi un izturību! Gan jau garšos!

Komentāri

DAINIS 2012. gada 27. jūlijs 16:02
Es parasti pēc zivs iekšu dīrāšanas apmazgāju zivi,tad iemērcu to stiprā sālsūdenī uz 4-5 h ,tad mazliet ierīvēju ar RUPJO sāli un lai kaltējas 2.ned... manuprātvislabākā zivs kaltēšanai ir plaudis:)
enjoy
Kaltenbruners 2011. gada 17. decembris 18:49
Ko darit, lai zivs neparkalstu, ar laiku parkalst un edot drup kaa pulvers.
ficuks 2011. gada 11. maijs 23:55
recepte stingri nepilniga,sadi pagatavota zivs bus sala un cieta.Labak zivi apbert arsali(noteikti rupjo),noturet zem sloga tris dienas,noskalot pus stundu tekosa udeni,nosusinat un tad karinat velams aiz astes (ja plisusi zults ta sateces galva kuru nee)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas