Spageti ar bekonu un tomātiem

4 1
Spageti ar bekonu un tomātiem
Foto: Depositphotos.com
Recepte nošpikota no itāļa, tā kā visnotaļ autentiska.

Sastāvdaļas

  • Spageti (daudzums atkarībā no ēdāju skaita)
  • 1 sīpols
  • 200 g bekona vai žavēta šķiņķa
  • 1 kārba konservētu tomātu (smalcinātos)
  • Olīveļļa
  • Pipari
  • Sāls
  • Baziliks
  • Siers (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

15 min.
  1. Spageti liek katlā vārīties (atbilstoši instrukcijai uz paciņas, galvenais nepārvārīt), ūdenim nepieciešams pieliet nedaudz olīveļļu, lai spageti nesalīp.
  2. Mērcei - pannā sakarsē olīveļļu, liek cepties sasmalcinātu sīpolu. Kad sīpols nedaudz apcepuies, tma pievieno sagrieztu bekonu un turpina cept. Pēc tam pievieno tomātus un uz nelielas uguns sautē (mērcei pievieno sāli, svaigi maltus piparus, baziliku pēc garšas).
  3. Kad spageti ir gatavi, tos pievieno gatavajai mērcei un apmaisa (var arī otrādi - mērci pārlej spageti). Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru (pēc vēlēsanās).

    Labu apetīti!
    Kad spageti ir gatavi, tos pievieno gatavajai mērcei un apma...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni