Tīnas (angļu) ābolkūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 175 g cukura
  • 1 ola
  • 130 g kviešu miltu
  • 6 -8 āboli

Pagatavošana

40 min.
  1. Saputo taukvielas ar cukuru. Pievieno olu un miltus. Labi samaisa ( var ar mikseri).
  2. Ābolus nomizo un sagrieš šķēlītēs. Kārto ieziestā cepamajā formā ( labi izskatās stikla vai māla formas). Sadrupina sagatavoto mīklu uz ābolu šķēlītēm.
  3. Ābolkūku cep cepeškrāsns apakšējā nodalīumā 200 grādos 20-25 minūtes.
  4. kūku pasniedz ar put krējumu, skābo krējumu, vaniļas mērci, vaniļas saldējumu.
  5. Ābolu vietā var izmantot plūmes bez kauliņiem.
  6. Tradicionāls angļu saldais ēdiens. Garšo ļoti labi.

Komentāri

Līga 2010. gada 9. oktobris 12:29
Kūka ļoti garda, salda:)
Pirmoreiz ēdu šadu ābolkūku Brēmenē kafejnīcā, kur to pasniedza ar putukrējumu. Menü bija norādīts, ka tas ir tradicionāls vācu saldais ēdiens, hi;-D
inga bērziņa 2009. gada 2. oktobris 00:51
Kūka ātra un laba,tikai cukurs gan minēts daudz par daudz.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize