Mencu rullīši

2006. gada 20. jūnijs
Foto: Ilona Kila
Pagatavošana
1 min
1. Samaļ mencas fileju, pievieno svaigas olas, garšvielas, mannu . Masu samīca un atstāj ledusskapī uzbriedināt. Gatavai masai jābūt tik biezai, lai var veidot kotletītes. Ja masa nav pietiekoši blīva, vēl pievieno mannu.
2. Varītu olu sakapā.
3. No mencas masas saujā veido garenu kotletīti-rullīti, vidū ievieto kapātas olas pildījumu. aizspiež ciet un saviļā rullīti tā, lai nevērtos vaļā. Liek vārīties padziļā traukā uzkarsētā eļļā. Jābūt uzmanīgam, jo eļļa var putot. Es parasti trukā neliku vairak par 5-6 rullīšiem.
4. Ar putu karoti pagroza, lai apbruninas visas puses. Tad izņem un liek kādā traukā, lai notek eļļa.
5. Kad visi rulliši izcepti, sakārto trauka , un pāri pārlej etiķa marinādi. Traukam uzliek nelielu slogu.
6. Gatavs ir pēc vismaz 12 stundam. Rullīši ir piebrieduši
7. Izņem rullīšus no marinādes, kārto traukā, pāri pārlejot majonēzi un pārkaisot kapātu olu un dilles.
8. Labu apetīti.
9. Paldies manai vīramātei par šo recepti!
Uz augšu