Glazētais zemeņu pīrāgs

4 1

Sastāvdaļas

  • Garozai
  • ½ tasītes sviests
  • ¼ tasītes cukura
  • ½ tējk. vaniļas
  • 1 tasīte miltu
  • 1 /8 tējk. sāls
  • ½ tasīte sasmalcinātu riekstu
  • Pildījumam
  • 1 l svaigas zemenes
  • 1 tasīte ūdens
  • 3 ēd.k. kartupeļu miltu
  • 1 tasīte cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Sajauc kopā sviestu, cukuru, vaniļu, pievieno miltus, sāli un riekstus (labāk valriekstus).
  2. Uz 30-40 minūtēm noliek vēsumā.
  3. Masu ieliek dziļā veidnē un cep 300 grādu temperatūrā apmēram 10-12 minūtes.
  4. Kamēr biskvītam ir zeltaini brūna nokrāsa. Atdzesē.
  5. Uz lēnas uguns 3 minūtes vāra 1 tasīti ogu sajauktu ar 2/3 tasītēmūdens , kamēr ogas kļūst mīkstas.
  6. Atlikušo ūdeni sajauc ar kartupeļu miltiemun cukuru, iemaisa ogu masā un turpina vārīt, kamēr masa sabiezējusi. Atdzesē.
  7. Atlikušās ogas saliek uz izceptās garozas, pārlej glazējumu.
  8. Atdzesē 2 stundas .
  9. Ja vēlās, var garnēt ar putukrējumu.
  10. Apaļā formā. vidū zemeņu masa, apkārt putukrējums apmēram 2cm no malas un uz putukrējumu un virsū liek šķēlēs sagrieztas zemenes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize