Sākums > Receptes > Deserti

Rauga mīkla ar kartupeļiem

2006. gada 15. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Raugam pievieno tējkaroti cukura, izmaisa, noliek siltumā uzrūgšanai.
2. Bļodā iesijā miltus.
3. Miltos izveido bedrīti, ielej uzsildītu pienu (30 C), pakāpeniski iemaisa pusi no miltiem.
4. Pieliek cukuru, sāli un raugu.
5. Trauku pārsedz un mīklu siltumā uzraudzē.
6. Uzrūgušā mīklā iejauc kartupeļu masu, izkausētas (ne karstas) taukvielas un pārējos miltus.
7. Mīklu samīca, pārkaisa ar miltiem, pārsedz ar drānu un sltumā uzraudzē.
8. No uzrūgušās mīklas veido vēlamos izstrādājumus.
Uz augšu