Kartupeļu un magoņu radziņi

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g sviesta vai margarīna
  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 ēd.k. skāba krējuma
  • 2 gl. vārītu kartupeļu masas
  • 2 gl. kviešu miltu
  • 2 olas - pārziešanai
  • Magones - pārkaisīšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Miltus izsijā uz mīklas dēļa, samaisa ar kartupeļu masu, iekapā sviestu, izveido bedrīti, tur ielej olu dzeltenumus un krējuma maisījumu, pievieno sāli, veikli sastrādā mīklu un uz miltainā dēļa izveltnē, pārziež ar izkausētu sviestu, olu, pārkaisa magones.
  2. Mīklu sadala, saveltnē radziņus, tos liek uz ietaukotās plāts, pārziež ar olas dzeltenumiem, izcep.
  3. Ja cepumus vēlas saldus, pēc izcepšanas tos bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
  4. Magones var aizstāt ar sakapātiem riekstiem, vai ķirbju sēklām.
  5. Plāksni var apziest ar biezu augļu masu vai marcipānu.
  6. Sāļiem cepumiem pārkaisīšanai izmanto sarīvētu sieru vai sieru sajauktu ar sakultu olu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti