Sākums > Receptes > Deserti

Kartupeļu un magoņu radziņi

2006. gada 15. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Miltus izsijā uz mīklas dēļa, samaisa ar kartupeļu masu, iekapā sviestu, izveido bedrīti, tur ielej olu dzeltenumus un krējuma maisījumu, pievieno sāli, veikli sastrādā mīklu un uz miltainā dēļa izveltnē, pārziež ar izkausētu sviestu, olu, pārkaisa magones.
2. Mīklu sadala, saveltnē radziņus, tos liek uz ietaukotās plāts, pārziež ar olas dzeltenumiem, izcep.
3. Ja cepumus vēlas saldus, pēc izcepšanas tos bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
4. Magones var aizstāt ar sakapātiem riekstiem, vai ķirbju sēklām.
5. Plāksni var apziest ar biezu augļu masu vai marcipānu.
6. Sāļiem cepumiem pārkaisīšanai izmanto sarīvētu sieru vai sieru sajauktu ar sakultu olu.
Uz augšu