Sākums > Receptes > Deserti

Mīkla sāļai tortei

2006. gada 13. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Margarīnu ar nazi iekapā miltos, pievieno sakultas olas, sāli, pienā izšīdinātu raugu.
2. Mīklu ātri samīca un iegremdē siltā ūdenī (lielā traukā, lai tā būtu pilnīgi apņemta ar ūdeni).
3. Pēc 30 minūtēm, kad mīkla uzrūgusi, tā uzpeld virspusē.
4. Mīklu liek sagatavotā tortes veidnē un mērenā karstumā cep apmēram 50 minūtes.
5. Gatavu sagriež 3 ripās, pilda ar dažādām pastētēm, sāļiem krēmiem, rotā ar dārzeņiem, cieti vārītām olām, ķilavām.
6. Daļu mīklas var atstāt dažādu rotājumu, piemēram, pakaviņu izveidošanai.
7. Tos pārziež ar olu, pārkaisa ar ķimenēm, cepeškrāsnī cep gauiši brūnas.
8. Ar pakaviņiem dekorē , apliekot malas un veidojot vidū kronīti.
Uz augšu