Maizīte "rīts"

2006. gada 13. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mīklu izveltnē 1,5 cm biezumā.
2. To sagriež 15 līdz 20cm garās sloksnēs.
3. Katru sloksni savij grīstē.
4. Mazīti veido, kā gliemezi, vienu mīklu gabalu pieturot, bet otras tinot tam apkārt.
5. Galiņi pieliek apakšā.
6. Mazītes raudzē uz plāts, puslaikā pārziež ar olu un centrā uzspiež vārīto krēmu.
7. Tad maizītes uzraudzē pilnīgi un cep gaiši brūnas.
8. Vārītajam krēmam olu saputo ar cukuru, pievieno vanilīnu, miltus, atšķaida ar nelielu daudzumu piena, un pēc tam piejauc visam pienam.
9. Karsē (vislabāk karstā ūdens peldē). kamēr masa sabiezē.
Uz augšu