Maizīte "rīts"

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 190 g kviešu miltu
  • 15 g cukurs
  • 10 g sviests
  • 1 ola
  • 3 g sāls
  • 95 g piens
  • 20 g raugs
  • Veltnēšanai
  • 35 g miltu
  • 170 g sviests
  • Vārītais krēms
  • 7 g milti
  • 7 g cukurs
  • ½ ola
  • 35 g piens
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīklu izveltnē 1,5 cm biezumā.
  2. To sagriež 15 līdz 20cm garās sloksnēs.
  3. Katru sloksni savij grīstē.
  4. Mazīti veido, kā gliemezi, vienu mīklu gabalu pieturot, bet otras tinot tam apkārt.
  5. Galiņi pieliek apakšā.
  6. Mazītes raudzē uz plāts, puslaikā pārziež ar olu un centrā uzspiež vārīto krēmu.
  7. Tad maizītes uzraudzē pilnīgi un cep gaiši brūnas.
  8. Vārītajam krēmam olu saputo ar cukuru, pievieno vanilīnu, miltus, atšķaida ar nelielu daudzumu piena, un pēc tam piejauc visam pienam.
  9. Karsē (vislabāk karstā ūdens peldē). kamēr masa sabiezē.

Komentāri

nav 2009. gada 7. septembris 12:49
Nu bāc...Maizīte "rīts"! Ja man ar šitādu "čakarēšanos" būtu jāsāk rīts, kā minēts nosaukumā, es jau sen būtu nomirusi badā...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti