Sākums > Receptes > Deserti

Plātsmaize ar āboliem un drumstalām

2006. gada 13. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mīklu gatavo ar ieraugu:
2. Traukā ieber pusi miltu, pielej uzsildītu pienu, uzraudzētu raugu un iemaisa šķidru mīklu - ieraugu.
3. Pārsedz ar dvieli, noliek siltā vietā uzrūgt.
4. Uzrūgušai mīklai pievieno izkausētu margarīnu ar sāli, cukuru, krējumu un atlikušos miltus.
5. Mīca tik ilgi, līdz mīkla atlec no trauka malām.
6. Kad tā vēlreiz uzrūgusi, izklāj apmēram 2 cm biezumā un sagatavotās siltas plāts, vēlreiz uzraudzē, pārliek ar nomizotām, plāni sagrieztām ābolu daiviņām, pārkaisa drumstalas, cep vidējā karstumā.
7. Drumstalām cukuru samaisa ar miltiem, garšvielām, iekapā aukstu sviestu.
8. Kapā tik ilgi, kamēr izveidojās drumstalas.
Uz augšu