Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Augļu un putukrējuma torte

2006. gada 13. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Divas trešdaļas cukura puto ar olu dzeltenumiem.
2. Izsijātus miltus sajauc ar saputotu sviestu un maisījumā iesstrādā saputotus olu dzeltenumus.
3. Olu baltumus saputo ar atlikušo trešdaļa cukura stingrās putās.
4. Saputotus baltumus un kartupeļu miltus uzmanīgi iecilā maisījumā.
5. Pilda ietaukotā ar rīvmaizi izkaisītā veidnē ar robainām malām un cep.
6. Gatavu kūku apgriež ar virspusi uz leju un pārsmērē ar plānu kārtiņu ievārījuma.
7. Uz tās liek konservētos augļus, pārziež vai pārlej želeju, un kad tā sastingusi, virsū izveido rotājumu no putukrējuma.
8. Želeja:
9. Lai pagatavotu želeju tortes pārklāšanai, uz 100 g gaišas augļu sulas ņem nepilnu tējkaroti želantīna.
10. Želantīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina apmēram pusstundu, tad liek sulā, kas saldināta pēc garšas, un kausē, sildot līdz 80 grādiem.
11. Pēc tam želeju atdzesē, un, kad tā ir uz recēšanas robežas, ar to pārklāj tortes virsu.
Uz augšu