Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Steiks "teksasas rītausma"

2005. gada 11. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
45 min
1. Steika pagatavošana. Liellopu fileju sagriež 4 vienādās šķēlēs un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm. Pēc tam pieber piparus un sāli. Ieteicams nepārcept gaļu, lai fileja nezaudē sulīgumu.
2. Kabaci nomazgā, sagriež gareniski uz pusēm, izņem vidu un grilē. Ņem burkānu, sagriež kubiņos un nedaudz apcep, tomātu un papriku iztīra no sēklām, sagriež kubiņos, pievieno sasmalcinātu ķiploku, pilda kabacī un pārber ar garšvielām un sieru, liek sakarsētā cepeškrāsnī (180°C) vai salamandrā.
3. Sēnes notīra, sagriež lielās šķēlēs un apcep uz pannas eļļā vai sviestā (pēc izvēles).
4. Kartupeļu kroketes. Notīrītas kartupeļus un burkānus sarīvē skaidiņās, pievieno olu, garšvielas un nedaudz miltu. Veido lodītes un cep lielā daudzumā tauku vai eļļas.
5. Mērces pagatavošana. Apcep smalki sagrieztus sīpolus pievieno buljonu un sarkanvīnu. Nedaudz novāra, tad pievieno sojas mērci un saldo krējumu, vēl nedaudz novāra līdz mērces konsistencei.
6. Noformēšana. Steiku kārto kopā ar pildīto kabaču pusi un kartupeļu kroketēm. Steika vienā pusē liek sēnes un pārlej ar mērci. Dekorē ar svaiga bazilika lapiņām un pārber ar grauzdētām ķirbju sēklām.
Uz augšu