Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kārtainās mīklas ābolu pīrāgs

2006. gada 7. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Atdzesētu margarīnu sagriež gabaliņos un samīca ar miltiem.
2. Mīklu nepārtraukti maisot pakāpenski pielej ūdeni, galda etiķi un pievieno olas.
3. Gatavo mīklu pārklāj ar salveti un vienu dienu atstāj vēsā vietā.
4. Nākamajā dienā mīklu sadala 2 daļās un izveltnē.
5. Vienu daļu uzliek uz pannas, kas izziesta ar taukvielām un izkaisīta ar rīvmaizi, un pārklāj ar pildījumu, ko pagatavo šādi:
6. Nomizo ābolus, sagriež nelielos gabaliņos un samaisa ar sarīvētu citronu miziņu, kanēli un cukuru.
7. Pildījumam virsū liek otru mīklu kārtu, virsū noziež ar saputotu olu un pārkaisa arparupjiem sasmalcinātiem riekstiem.
8. Cep cepešķrāsnī gatavu.
Uz augšu