Zibens kūkas

2006. gada 7. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sviestu ar ūdeni ieliek katliņā un ļauj uzvārīties.
2. Pievieno miltus un ātri maisa, līdz masa kļūst bieza un gluda.
3. Gatava tā viegli atlec no trauka un nelīp pie pirkstiem.
4. Jāuzmana, lai masa nepārvārītos vai arī nepaliktu pietiekami nesavārīta.
5. Pēc vārīšanas masai ļauj padzist, pēc tam pakāpeniski vienu pēc otras pievieno olas, ik reizes ātri izmaisot, līdz masa atkal kļūst gluda.
6. Tad masu iepilda maisiņā ar gludu apaļu caurulīti ( apm. 1 cm diametrā) galā un uz viegli ietaukotas plāts izspiez 9-10 cm garumā.
7. Cepoties kūkas kļūst platkās un īsākas.
8. Pēc tam zibens kūkas cep gatavas mēreni karstā krāsnī apmēram 20 minūtes.
9. Izceptajām kūkām vienu sānu pāršķeļ.
10. Ļauj tām pilnīgi atdzist.
11. Sakulto putukrējumu, kam pievienots cukurs un vanilīns pēc garšas, iepilda kūku šķēluma vietās.
12. Pūdercukuru izsijā un sajauc ar kako pulveri, pēc tam pievieno kafiju.
13. Ar otiņu šo glazūru pārklāj kūku virsai.
Uz augšu