Sākums > Receptes > Deserti

Sāļais biskvīta veltnis

2006. gada 7. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Olu dzeltenumus sakuļ ar sāli, baltumus saputo stngrās putās, arī pieberot tikpat daudz sāls.
2. Dzeltenumiem pieber miltus un saputotus baltumus.
3. Pergamenta papīru vai foliju pārziež ar taukvielām, novieto uz plāts, uzlej mīklu 1 cm biezā kārtā un cep cepeškrāsnī gatavu.
4. Vēl siltu biskvītu ar visu papīru satin veltnī.
5. Kad atdziest, attin papīru noņem, biskvītu pārziež ar pildījumu un atkal satin.
6. Sagriež gabaliņos un rotā ar sāļu krēmu.
7. Pildījums:
8. Sēnes applaucē, sasmalcina un kopā ar sīpolu apcep sviestā.
9. Masai pievieno krējumu, ja vēlās arī nedaudz asās tomātu mērces.
10. Pildījumam noder arī ķilavu sviests, desu pastēte, šprotu krēms.
Uz augšu