Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivju kukulīši ar sieru

2006. gada 7. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mencas fileju bez ādas kopā ar speķi un sviestā apceptu sasmalcinātu sīpolu samaļ.
2. Otreiz maļot pieliek ūdenī izmērcētu baltmaizi, tad pievieno kartupeļu cieti, krējumu, sāli un masu labi samīca.
3. Ar mitrām rokām izveido kukulīšus.
4. Burkānus sagriež šķēlītēs, pārklāj cepešpannu, virsū liek zivju kukulīšus, pielej siltu ūdeni, cepeškrāsnī cep vienu stundu, ik pa brīdim aplaisto ar sautējamo šķidrumu, kam pieliekt sāls.
5. Īsi pirms gatavības kukulīšus apkaisa ar sarīvētu sieru.
6. Kad siers izkusis un izveidojis garoziņu, zivju kukulīšus izņem no krāsns un atdzesē.
7. Sagriež šķēlēs, kārto traukos, apkārt saliņu veidā liek vārītus dārzeņus vai svaigu gurķu un tomātu šķēlītes un redīsu, pa starpām iesprauž salātu lapu pušķīšus.
8. Pasniedz ar majonēzes vai mārrutku un krējuma mērci.
Uz augšu