Taglierini makaroni ar saldu tomātu mērci un garnelēm

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 8 nelieli tomāti
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Pāris pikuči sviesta
  • Extra virgin olīveļļa
  • 300 g garneļu (mazās, lobītas)
  • 1 daiviņa ķiploka (smalki sakapāta)
  • 1 citrona sula
  • 150 ml saldā krējuma
  • 400 g taglierini makaronu (svaigi vai kaltēti, var ņemt arī tagliatelle makaronus)
  • Saišķītis svaigu pētersīļa lapu (parupji sagrieztas)

Pagatavošana

1 min.
  1. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, noņem miziņas, pārgriež uz pusēm un sasmalcina.
  2. Uzliek vārīties sālsūdeni makaroniem. Pannā liek sviestu, olīveļļu, uzkarsē un cep garneles, ķiploku un tomātus (apmēram 3 minūtes). Pievieno saldo krējumu un vēl pāris minūtes karsē (uz nelielas liesmas). Mērcei pievieno sāli, piparus un citrona sulu.
  3. Makaronus liek verdošā ūdenī (svaigi jāvāra tikai 3 minūtes). Kad makaroni gatavi, nolej lieko ūdeni un makaronus liek atpakaļ katliņā. Pievieno pētersīļa lapas.
  4. Servējot makaronus, tos pārlej ar mērci. Var pārkaisīt ar smalki rīvētu sieru (pavisam nedaudz).
  5. Mērcei var izmantot savā sulā konservētus tomātus, bet tad ēdiens būs nedaudz smagāks, ar mazāku svaigumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni