Smilšu mīklas groziņi ar zefīra pildījumu

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 150 g margarīna
  • 75 g cukura
  • 1 ola
  • ( var izmantot arī veikalā pirkto mīklu)
  • Ievārījums - pēc izvēles
  • Zefīram
  • 400 g ābolu
  • 1 gl. cukura
  • 1 tējk. želantīna
  • 2 ēd.k. Ūdens ( Želantīna uzbriedināšanai)
  • 4 olu baltumi

Pagatavošana

1 min.
  1. Miltos ieplucina margarīnu un ar olas - cukuru maisījumu samīca mīklu.
  2. Atdzesē.
  3. Mīklu iespiež veidnītēs un cep gaiši dzeltenus.
  4. Izceptos groziņos groziņos pilda ievārījumu un zefīru.
  5. Zefīram:
  6. Ābolus savāra vai izcep mīkstus, karstus izberž caur sietu un savāra ar ½ gl. cukura.
  7. Ar cukuru saputotus olu baltumā, nepārtraucot putošanu lej tievā strūklā sagatavoto augļu masu, pēc tam , ja vēlās stingrāku masu, pielej aukstā ūdenī uzbriedinātu, izšķīdinātu želantīnu.

Komentāri

eglīte 2011. gada 17. maijs 06:12
Puto olas baltumu ar cukura daļu stingrās putās, nepārtraucot putošanu lej uzvārīto ābolu masu , kam pievienots želatīns.(augļu masai jābūt savārītai pabiezai).
citrons 2010. gada 24. jūlijs 13:12
Receptē nesaprotu šo daļu: " Ar cukuru saputotus olu baltumā, nepārtraucot putošanu lej tievā strūklā sagatavoto augļu masu, pēc tam , ja vēlās stingrāku masu, pielej aukstā ūdenī uzbriedinātu, izšķīdinātu želantīnu. "

Vai tas ir... puto olu baltumu pievienojot cukuru un pievienojot augļu masu pa daļām.
Ja masu vēlas stingrāku, tad pielej aukstā ūdenī izšķīdināto želatīnu?
Solvita 2009. gada 5. novembris 11:30
Receptē viennozīmīgi par maz miltu, karstumā mīkla no groziņa malām sašļuka uz leju. Sanāk bezformīgs cepumiņš. Savukārt zefīra masai par maz želantīna, jo man nekas tā arī nesāka saželēt. Garša laba, tikai tās proporcijas nekādas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti