Sākums > Receptes > Salāti

Paprikas salāti 2

2006. gada 6. jūnijs
Foto: Marina Pitiļeviča
Pagatavošana
1 min
1. Cukinī šķēlēs sagriež ar olīveļu un cep zem karsta grila apmēram 10cm attālumā no sildelimenta 1-2min no abām pusēm,līdz tās kļūst zeltainas,tad atdzesē.
2. Papriku garenvirzienā pārgriež uz pusēm,izņem serdes un sēklas.Papriku cep krāsnī.Izceptu papriku nomizo,mīkstumu sagriež gabalos.Cukini šķēles sagriež šķērsvirzienā.
3. Kā papriku cept krāsnī un nomizot:
4. Paprikas pusītes liek ar griezto pusi uz leju zem karsta grila 10cm attālumā no sildelimenta un cep,līdz miza nomelnē un pārklājas ar čulgām.Ceptas paprikas liek plasmasas traukā,to aizvāko un noliek vēsumā.Pēc tam ar pirkstiem nomizo.
5. Ūdenskreses liek lielā traukā.Papriku un cukini sajauc,pārlej ar salātu mērci un apmaisa.Salātus tūlīt pasniedz galdā.
6. Vinegreta mērce
7. Burkāni ar uzkrūvētu vāku liek 6 ēdamk. olīveļļas,2 ēdamk. baltvīna etiķa,1 ēdamk. citronu sulas, 1 ēdamk. Dižonas sinepju,¼ tējk. pūdercukura un sāli un piparus pēc garšas.Burku krata,līdz visi produkti sajaucas.Iegūst 150ml mērces.
Uz augšu