Plaucētas mīklas groziņi ar salātu pildījumu

3 1

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • 75 -100 g sviesta vai margarīna
  • 150 g ūdens
  • 4 olas
  • ½ tējk. sāls
  • Pildījumam
  • ½ vārītas vistas (bez ādas)
  • 3 cieti vārītas olas
  • 1 gl. marinētu sēņu
  • 1 gl. skāba krējuma
  • ½ gl. asās tomātu mērces vai majonēzes

Pagatavošana

1 min.
  1. Ūdenm pievieno sāli, sviestu vai margarīnu un uzvāra.
  2. Verdošā šķidrumā ieber visus miltus un strauji maisa, līdz izveidojās vienveidīga pika, kas atlec no karotes.
  3. Mīklu nedaudz atdzesē un pakapeniski nelielās devās iemaisa sakultas olas, vērojot konsistenci.
  4. Mīklai jābūt pamīkstai, bet neplūstošai.
  5. Tad uz plāts uzliek ar tējkaroti vai caur pergamenta tūtiņu izspiež mīklas piciņas 2-3 cm diametrā.
  6. Cep, līdz tās 3-4 reizes palielinās tilpumā kļūst sausas.
  7. Cepšanas lakā pirmas 5-7 minūtes nedrīkst atvērt krāsni, lai mīkla nesakristos.
  8. Cepšanas beigās temperatūru pamazina, pakaltē.
  9. Gatavām nogriež augšējo daļu un tukšo vidu pilda ar sāļu pildījumu.
  10. Pildījuma visas sastāvdaļas sagriež kubiņos vai strēmelītēs un sajauc ar krējumu , tomātu mērci vai majonēzi.
  11. Pildījumu liek ar kaudzīti, ieslīpi uzliek nogriezto virsiņu un rotā ar zaļumiem, augļiem vai citronu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize