Manas vecmāmiņas rabarberu pīrāgs

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1 nepilna glāze cukura
  • Vaniļas cukurs vai esence(šķipsniņa vai 2-3 pilieni)
  • 1 glāze kefīra
  • 2 glāzes milti
  • 1 paciņa cepamais pulveris
  • 5 lieli rabarberi
  • Cukurs&kanēlis - apkaisīšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. *nomazgā, notīra un sagriež rabarberus
  2. *sakuļ olas, pievieno cukuru un vaniļas cukuru
  3. *pielej klāt kefīru un pievieno cepamo pulveri
  4. *beigās pievieno miltus un kārtīgi samaisa
  5. *ielej ieziestā formā, vai ar cepešpapīru izliktā formā (lieto lielo cepeškrāsns paplāti)
  6. *sagatavotos rabarberus sakārto uz mīklas un pārkaisa ar sajauktu cukuru un kanēli
  7. *cep cepeškrāsnī 35-45 min 180 grādu temp.
  8. *padoms - rabarberu vietā var lietot arī ābolus - tādam mīklas daudzumam būs nepieciešami apm. 4 veseli lieli āboli
  9. *labu apetīti!

Komentāri

Anita 2016. gada 5. jūnijs 18:06
kolosāla recepte. taisīju kā kūku apaļajā veidnē un ar sanāca lieliska. liku cepamā pulvera vietā dzēstu sodu.
Ese 2016. gada 18. maijs 12:55
No pieredzes. Rabarberus, tāpat ābolus jāliek veidnes apakšā uz ieklāta cepampapīra, tad cukuru, utt. un virsū mīklu. Izceptu, atdzisušu izgāž. Tad rabarberi ar savu sulu nespļecina (nesakrīt) kūkas biskvītu.
Sintija Karabanova 2015. gada 27. decembris 14:24
Ļoti garšīgs un ideāls pīrāgs. Vienīgais kas par ieteikumu ir jāliek tikai 1 ābola sagrieztie gabali!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize