Sākums > Receptes > Zupas

Vakardienas plova zupa ar sēnēm

2006. gada 3. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Vakar palika neapēsts plovs (būtībā vistas filejas gabaliņi ar rīsiem, jo nekā cita vakar mājās nebija).Šodien to var izmantot zupas pagatavošanai.
2. Liekam vārīties aptuveni 1l ūdens (sanāks aptuveni 5 porcijas). Kamēr tas notiek, sarīvējam burkānu, smalki sagriežam sīpolu, apcepam uz pannas.
3. Kad ūdens vārās pievienojam "Vegetas" maisījumu un apcepto burkānu un sīpolu. Pavāram.
4. Tikmēr sagriežam sēnes (man bija šampinjoni, bet droši vien var būt jebkuras svaigi ēdamas, kaltētas vai pat sālītas - tad gan jānomērcē un vajadzēs mazāk). Pievienojam zupai. Vāram 10 min.
5. Pievienojam plovu. Pavāram vēl nedaudz.
6. Ja vēlamies, pievienojam nedaudz sarīvēta siera (vai karoti kausētā siera). Un zupa gatava.
7. Var būt koncentrēta, pilnīga garša, tāpēc labi ir klāt piekost baltmaizes grauzdiņus (var sagatavot cepeškrāsnī vai apcepināt šķēlītes uz pannas). Garšu maigāku darīs arī karote krējuma.
8. Pēc vēlēšanās var šķīvī uzbērt arī zaļumus.
9. Nu ļoti jau garšīgi.
Uz augšu