Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Puķkāpostu sacepums fraču gaumē

2006. gada 2. jūnijs
Foto: Egija Štāle
Pagatavošana
30 min
1. *sadali puķkāpostu mazākos gabaliņos un vāri apm. 10-15 min. mazliet sālītā ūdenī, tā lai puķkāposti vēl būtu mazliet cieti un neizšķīstu. nosusini un noliec maliņā.
2. *pagatavo "bechamel" jeb balto mērci. sajauc katliņā 50 g sviestu, 50 g miltu, un 2 glāzes piena. nepārtraukti maisot apm 10 min. virs vidējas uguns, pievieno 2 ēd.k. citronu sulu un pie beigām pielej saldo krējumu, un pievieno sāli un piparus.
3. *mērci noņem no uguns un pievieno 60 g Emmental siera un pusi no Parmesan. šī skaitās Mornay mērce.
4. *ar sviestu iesmērē pannu un saliek puķkāpostus, pārklāj ar Mornay mērci un pāri uzbārsta atlikušo sieru un mazus gabaliņus ar atlikušo sviestu.
5. *cep iepriekš uzsildītā krāsnī 220 grādu temperatūrā apm. 10 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaini brūna.
6. *padoms: iesaku uzkaisīt vairāk siera, jo tā būs garšīgāk. vārīšanas ilgumu puķkāpostiem un mērcēm jājūt pašiem, tad arī sanāks vislabākais fraču puķkāpostu sacepums.
Uz augšu