Puķkāpostu sacepums fraču gaumē

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1.5 puķkāposts (1,5 kg)
  • 2 ēd.k. citronu sulas
  • 125 g sviesta
  • 50 g miltu
  • 2 glāzes piena
  • ½ glāze saldā krējuma
  • 80 g Emmental siera, rīvēta
  • 20 g Parmezan siera, rīvēta
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. *sadali puķkāpostu mazākos gabaliņos un vāri apm. 10-15 min. mazliet sālītā ūdenī, tā lai puķkāposti vēl būtu mazliet cieti un neizšķīstu. nosusini un noliec maliņā.
  2. *pagatavo "bechamel" jeb balto mērci. sajauc katliņā 50 g sviestu, 50 g miltu, un 2 glāzes piena. nepārtraukti maisot apm 10 min. virs vidējas uguns, pievieno 2 ēd.k. citronu sulu un pie beigām pielej saldo krējumu, un pievieno sāli un piparus.
  3. *mērci noņem no uguns un pievieno 60 g Emmental siera un pusi no Parmesan. šī skaitās Mornay mērce.
  4. *ar sviestu iesmērē pannu un saliek puķkāpostus, pārklāj ar Mornay mērci un pāri uzbārsta atlikušo sieru un mazus gabaliņus ar atlikušo sviestu.
  5. *cep iepriekš uzsildītā krāsnī 220 grādu temperatūrā apm. 10 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaini brūna.
  6. *padoms: iesaku uzkaisīt vairāk siera, jo tā būs garšīgāk. vārīšanas ilgumu puķkāpostiem un mērcēm jājūt pašiem, tad arī sanāks vislabākais fraču puķkāpostu sacepums.

Komentāri

martiny21 2012. gada 19. jūlijs 23:46
Nesaprotu ko es nolaidu garām? man tas šķidrums bija šķidrs! :(( un tad jau tāda vairāk vai mazāk zupa!
Sanita 2011. gada 15. oktobris 17:13
Ļoti garšīgs sanāca, tikai jācep gan bija krietni ilgāk par 10 min.
ElisNesarkst 2010. gada 23. novembris 08:30
Paldies - lieliska recepte!!!!! Saime bija sajūsmā :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni