Sākums > Receptes > Konservējumi

Sēņu, dārzeņu uzkoda

2006. gada 22. decembris
Foto: Helēna Drulle
Pagatavošana
70 min
1. Kad sēnes 24h mērcētas aukstā ūdenī, vārītas 2* pa 15 min. ūdenī, tās sagriezt sev tīkamos gabaliņos.
2. variants- ar burkāniem.
3. Burkānus sagriež ļoti smalkās šķēlītēs-apcep.
4. Sīpolus lielos gabalos sagrieztus apcep zeltainus, pievieno burkānus, sēnes, eļlu,sāli pēc garšas, visu sautē 40 min.
5. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, veselus piparus, lauru lapas, sautē 10 min.
6. variants- ar tomātiem.
7. Tomātus aplaucē ar verdošu ūdeni, noņem miziņu, sagriež palielos gabalos.
8. Sīpolus sagrieztus lielos gabalos apcep zeltainus.
9. Sajauc ar tomātiem un paprāvi sagrieztām novārītām sēnēm (1. variantā minēts).
10. Sautē ar eļļu, sāli, pipariem, ķiplokiem, lauru lapām 30 min.
11. Gatavu sautējumu pilda sterelizētās puslitra burciņās, aizskrūvē vāciņus, liek otrādi nostāvēties 1 stundu. Glabā ledusskapī 0 grādos kaut visu ziemu!
12. Ļoti gardi!
Uz augšu