Sākums > Receptes > Uzkodas

Kartupeļu un ķilavu uzkodas

2006. gada 24. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ķilavas iztīra, atdalot arī muguras asaku.
2. Veselu vai pa muguras līniju uz pusēm sadalītu ķilavu satin veltnītī, sākot no galvas.
3. Kartupeļus notīra, sagriež šķēlēs.
4. Olīvas pārdala uz pusēm, izņem kauliņus.
5. Sīpolus notīra, sagriež ripās, tās sadala gredzenos.
6. Uz paplātes vai lēzenā šķīvja vienā kārtā brīvi saliek kartupeļu šķēles, uz katras no tām uzliek saveltētu ķilavu, katram veltnītim uzmauc sīpolu gredzenu, veltnīti iesprauž loku, uzliek olīvas vai sarkanā paprika, vai tomāta šķēlīti.
7. Uzkodas ērtai paņemšanai iesprauž koka irbulīti.
Uz augšu