Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Juras produktu lazanja

2006. gada 20. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Noskalo saldētās zivis un garneles. Lielākā katliņā uzkarsē vīnu vai ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno saldētās zivis, vāra 4 minūtes. Pievieno saldētās garneles, vāra vēl 2 līdz 4 minūtes, vai kamēr zivs viegli sadalās ar dakšu un garneles kļūst rožainas. Nokāš, nolejot vārīšanas šķidrumu. Sagriež zivis kumosa lieluma gabaliņos. Sakapā garneles lielos gabalos. Noliek malā.
2. Tikmēr vāra lazanjas nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma. Nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un atkal nokāš.
3. Pildījumam mazā traukā samaisa olu, Rikota vai biezpiena sieru, pusi no Parmazenas siera un baziliku. Noliek pildījumu malā. Mērcei vidēja lieluma katliņā sviestā vāra sēnes un zaļos sīpolus, kamēr paliek mīksti. Iemaisa miltus, sāli un piparus, pievieno visu pienu. Vāra un maisa, kamēr masa kļūst bieza un sāk mest burbuļus. Noņem no uguns. Iemaisa apmēram 1 glāzi karstā maisījuma skābā krējumā, ieliek atpakaļ visu skābā krējuma maisījumu katliņā. Iemaisa zivis un garneles mērcē.
4. Izklāj pusi no izvārītajām nūdelēm uz vidēja lieluma cepešpannas. Uzziež pusi no pildījuma. Pārklāj ar pusi no mērces un pusi no Mozarellas siera. Atkārto kārtas. Apkaisa ar atlikušo Parmazenas sieru. Cep 190ºC karstā cepeškrāsnī 30 līdz 35 minūtes, vai kamēr masa ir visnotaļ izkarsēta. Pirms pasniegšanas ļauj atdzist 10 minūtes. Paredzēts 8 līdz 10 porcijām.
Uz augšu