Sākums > Receptes > Deserti

Pedlošās salas ar šokolādes mērci

2006. gada 20. maijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
40 min
1. Zemā katliņā, kas iepriekš izskalots ar aukstu ūdeni, uzvāra pienu. .
2. Olu baltumus atdala atsevišķās bļodiņās un saputo biezās putās. Beigās pievieno 2 ēdamkarotes cukura un vēl mazliet visu kopā saputo
3. Saputoto baltumu ar karoti ielaiž verdošajā pienā, mazliet pavāra, pēc tam izņem salas ar putu karoti un salik šķīvī.
4. Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru,pielej nedaudz karsta piena, samaisa un ielej pienā. Maisījumu karsē, līdz tas sabiezē, turklāt jāseko, lai tas neizvārītos, tad piens savilksies. Garšai pievieno mazliet sāls un vaniļas cukuru.
5. Vaniļas mērci lej šķīvi, virsū kārto salas un pārlej ar šokolādes mērci.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu