Sākums > Receptes > Uzkodas

Tunzivs tartars ar paipalas olu

2006. gada 20. maijs
Foto: Depositphotos.com
Šī ēdiena labās garšas atslēga ir servējamā šķīvja atdzesēšana un tartara atdzesēšana, ieteicams, līdz temperatūrai, kad uz virsmas sāk veidoties tikko pamanāma ledus kārtiņa.
Pagatavošana
30 min
1. Sakapā tunzivi, cik smalki vien iespējams, un izliek plānā kārtā uz šķīvja.
2. Tad šķīvi liek ledusskapī uz 10–15 minūtēm.
3. Izņem tunzivi no ledusskapja un samaisa ar sīpoliem un ķiplokiem.
4. Liek masu 5 cm diametra metāla veidnītēs, katru apgāztā veidā – uz atdzesēta servējamā šķīvja un tad noņem formiņu.
5. Virsū liek paipalas olas dzeltenumu. Pasniedz tūlīt, lai pasniegšana skaistāka - šķīvi dekorē ar zaļumiem.

Lai labi garšo!
Uz augšu