Sākums > Receptes > Deserti

Žāvētu augļu ķīselis ar klimpām

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Uzvāra žāvētu augļu ķīseli.
2. Dažas minūtes pirms vārīšanās sākuma tam pievieno klimpas.
3. Klimpas gatavo sekojoši: traukā ieber miltus, pievieno olu, cukuru un sāli pēc garšas.
4. Visu rūpīgi samaisa.
5. Vārošā ķīselī ar tējkaroti liek klimpu mīklu.
6. Jo mazākas izdodas klimpas, jo garšīgāks būs ķīselis.
7. Vāra kādas 2 minūtes, tad noceļ no uguns. Pirms pasniegšanas galdā ķīselim kādu laiku jāpastāv, lai klimpas ievilktos.
Uz augšu