Sākums > Receptes > Uzkodas

Aknu, sirds un plaušu pastēte

2006. gada 20. maijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
420 min
1. Aknas, plaušas un sirdi 6 stundas mērcē aukstā ūdenī, ik pēc pāris stundām to nomainot.
2. Aknas un speķi sagriež gabalos, saliek tos katlā, pieliek klāt garšvielas, sāli, pielej klāt karstu ūdeni tik daudz, lai aknas būtu tikko apņemtas, un sautē tās mīkstas.
3. Izvāra arī plaušas un sirdi.
4. Atdzesētu, visu divreiz samaļ.
Speķi var nemalt, tad to pievieno sagrieztu nelielos kubiņos.
5. Sīpolus smalki sagriež un apcep eļļā zeltaini brūnus.
6. Katliņā izkausē sviestu, liek klāt apceptos sīpolus un samalto gaļu, ja vajag, pielej klāt nedaudz izkāsta sautējuma šķīduma, un maisot uzkarsē.
7. Uzkarsēto masu saliek lēzenā šķīvī, novieto to vēsā vietā, lai atdziest.
Pastēti liek uz sviestmaizēm vai piedāvā sagrieztu gabalos un izkārtotu uz šķīvja.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu