Siera fondjū

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Sierus sagriež mazos gabaliņos.
2. Fondjū trauka dibenu un malas apziež ar ķilpoka daiviņas pusīti.
3. Traukā ielej vīnu un karsē, līdz tas sāk vārīties.
4. Samazina liesmu.
5. Visu laiku maisot, pamazām pievieno siera gabalus.
6. Jāmaisa līdz pašām dibenām, lai siers nepieķeptu un nepiedegtu.
7. Miltus izšķīdna ūdenī un samaisa ar fondjū.
8. Sieru maisījumam pievieno piparus, muskatriekstu un degvīnu.
9. Fondjū pasniedz ar kubiņos sagrieztu maizi.
10. Gabaliņus uzdur uz fondjū dakšiņām un mērc karstajā maisījumā.
Uz augšu