Saule

2005. gada 14. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Ar pirkstiem sadrupina visas izejvielas mīklā. Noklāj apaļas kūku veidnes (27 cm diametra) pamatni ar cepamo papīru. Uzsmērē uz cepamā papīra margarīnu un ar pirkstiem uzklāj mīklu. Nomizo burkānu. Sagriež strēmelītēs burkānu, kāpostu, ābolu un sīpolu. Sautē pannā 2–3 minūtes, kamēr strēmelītes ir mīkstas. Pievieno rīvēto sieru, buljona un citas garšvielas. Samaisa ar koka karoti. Noņem maisījumu no uguns un ļauj atdzist. Pagaršo. Samaisa olas, jogurtu un, ja vēlas, pievieno sojas mērci un uzlej dārzeņiem. Lej pildījumu pīrāgu veidnē un cep 200 grādu karstā krāsnī 30 minūtes vai kamēr pīrāga pamatne ir skaisti brūna.
Uz augšu