Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Raibais maltās gaļas cepetis 2

2006. gada 19. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Teļa un cauraugušu cūkas gaļu sagriež gabaliņos, samaļ gaļas malējā, tad pievieno apceptus sīpolus un vēlreiz samaļ.
2. - Gaļas masai pievieno olas, sāli, maltos piparus, "Vegetu" un nedaudz auksta ūdens vai piena, vai saldā krējuma, labi samaisa, saputo, līdz masa kļūst vijīga.
3. - Gaļas masu izklāj 1 cm biezā plāksnē uz samitrināta pergamenta papīra, virsū liek vārītu mēli, sagrieztu stienīšos, pamīšus ar burkānu stienīšiem un ar papīra palīdzību, ceļot vienu malu uz augšu, satin veltnī.
4. - Veltni liek uz ietaukotas cepešpannas ar šuvi uz leju, virsmu nogludina, pārziež ar krējumu, pārkaisa ar saulespuķu sēkliņām, vairākās vietās veltni visā garumā sadursta ar dakšiņu (lai cepšanas laikā cepetis nesaplīstu) un liek cepeškrāsnī cepties pie 220 grādiem C. Kad cepetim ir izveidojusies brūna garoziņa, pazemina cepšanas temperatūru līdz 160 grādiem C, uz pannas uzlej nedaudz ūdens un turpina cepšanu, cepeti periodiski pārlaistot, līdz gatavībai. Cepetis gatavs, kad uz tā virsmas parādās sīki gaisa pūslīši.
5. Sautēti kāposti
6. - Svaigus kāpostus sagriež kvadrātiņos un uz pannas taukvielās apcep.
7. - Ābolus sagriež šķēlītēs vai daiviņās.
8. - Sīpolus, pētersīļu sakni, papriku sagriež salmiņos un kopā ar ābolu šķēlītēm apcep uz otras pannas.
9. - Apceptiem kāpostiem pievieno apceptas garšsaknes kopā ar āboliem, pieliek garšvielas, sāli, cukuru, samaisa. Uzliek pannai vāku un turpina karsēšanu.
10. - Sautēšanas beigās kāpostiem, ja vēlas, var pielikt saldo krējumu, samaisītu ar nedaudz miltiem.
11. - Ja vēlas iegūt skaistus, kraukšķīgus kāpostus piedevām, tad tos var likt uz cepešpannas un cepināt cepeškrāsnī ar garšsaknēm un garšvielām līdz pusgatavībai.
12. Raibo maltās gaļas cepeti pasniedz cepeša šķīvī, sagrieztu porciju šķēlēs, ar sautētiem kāpostiem vai citām dārzeņu piedevām.
Uz augšu