Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kokosriekstu cūkgaļas kebabs ar basmati rīsiem 2

2006. gada 19. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Cūkgaļu sagriež kebaba gabaliņos. Ieliek bļodā. Sadala čili, izņem sēklas un rupji sagriež. Nomizo citronzāles ārējo miziņu, lai atbrīvotu mīksto serdīti un sagriez to šķēlēs. Nomizo ingveru un samal to. Nomizo sīpolu un ķiploku, sasmalcini. Samaisa visas šīs sastāvdaļas blenderī kopā ar kokosriekstu pienu. Sakuļ. Pārlej to pāri gaļai un labi samaisi. Atstāj uz 20 min., labāk paturēt ilgāk. Tad gaļu uzdur uz koka iesma, kas pirms tam pamērcēts aukstā ūdenī. Cep uz oglēm, ik pēc pāris minūtēm apgrozot. Uzvāra rīsus 400 ml ūdens. Ļauj uzvārīties, tad uzreiz samazina liesmu, uzliek vāku, tad cep vēl 15 min., pēc tam atstāj vēl uz 5 min. (nenoņemot vāku). Pasniedz kebabus un rīsus apkaisītus ar koriandriem.
Uz augšu