Putotā omlete

2006. gada 18. maijs
Foto: PantherMedia/ScanPix
Pagatavošana
15 min
1. Sagatavo divus traukus – vienu lēzenāku, otru dziļāku. Olas sadala: dzeltenumus lēzenajā, baltumus dziļajā (trauks nedrīkst būt taukains).
2. Olu dzeltenumiem pievieno sviesta piciņas un labi sakuļ, lai sviests un dzeltenumi veidotu viendabīgu masu.
3. Olbaltumiem pieber sāli un ar putotāju saputo stingrās putās, lai, trauku sašķiebjot putas ‘nestaigā’, bet turas pie trauka.
4. Olu dzeltenumus uzlej saputotajiem baltumiem un rūpīgi samaisa.
5. Sakarsētā omletes pannā izkausē sviestu vai margarīnu, ielej sagatavoto olu masu un mazliet izlīdzina. Trim olām vajadzētu izvēlēties pannu, kuras diametrs lielāks par 20 cm, ja panna būs lielāka, tad omlete nebūs tik kupla.
6. Kad omletes apakša kļūst zeltaini brūngana, pannu grozot un pakratot pārbauda, vai omletes apakša nav pieķērusies.
7. Kad virspuse vēl mikla, omleti saloka, uzmetot ar lāpstiņu vienu pusi otrai, kā iepriekšējā gadījumā. Pasniedz sakarsētā šķīvī, dekorē ar zaļumiem un garšvielām.
8. Labu apetīti!
Uz augšu