Dzērveņu uzpūtenis

3 1

Sastāvdaļas

  • 150 g dzērveņu
  • 400 g ūdens
  • 100 g cukura60 g mannas

Pagatavošana

1 min.
  1. Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu. Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļūst gaiša, pavairojusies apjomā 2-3 reizes. Uzpūteni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu. Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu uzpūteņus. Ziemā, kad svaigu ogu nav, to vietā var izmantot ievārījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Deserti

Jaunākās receptes