Dzērveņu uzpūtenis

4 1
Dzērveņu uzpūtenis
Foto: Depositphotos.com
Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu uzpūteņus. Ziemā, kad svaigu ogu nav, to vietā var izmantot ievārījumu.

Sastāvdaļas

  • 150 g dzērveņu
  • 400 g ūdens
  • 100 g cukura
  • 60 g mannas

Pagatavošana

20 min.
  1. Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu.
  2. Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš.
  3. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.
  4. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļūst gaiša, pavairojusies apjomā 2-3 reizes.
  5. Uzpūteni liek deserta glāzē un rotā ar svaigām ogām vai liek deserta šķīvjos un pārlej ar aukstu pienu.

    Lai labi garšo!
    Uzpūteni liek deserta glāzē un rotā ar svaigām ogām vai liek...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti