Sākums > Receptes > Deserti

Dzērveņu uzpūtenis

2005. gada 15. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu uzpūteņus. Ziemā, kad svaigu ogu nav, to vietā var izmantot ievārījumu.
Pagatavošana
20 min
1. Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu.
2. Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš.
3. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.
4. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļūst gaiša, pavairojusies apjomā 2-3 reizes.
5. Uzpūteni liek deserta glāzē un rotā ar svaigām ogām vai liek deserta šķīvjos un pārlej ar aukstu pienu.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu