Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sāļā maize ar kūpinātu lasi

2005. gada 21. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Samaisa mīklu no taukvielām, miltiem, olas un sāls. Samīca un liek ledusskapī uz pusstundu.
2. Noskalo puravu un kāpostu, sagriež. Puravu un kāpostu taukos nedaudz apcep (1-2 min.). Lasi sadala gabaliņos. Olas sakuļ ar krējumu un pienu, pievieno piparus un sāli pēc garšas.
3. No mīklas izveltnē ripu (diametrs - apm. 40 cm). Liek uz plāts. Var izmantot cepamo papīru. Ripai uzloka maliņas, pārklāj ar sagatavoto pildījumu. Uzmanīgi pārlej ar olu un piena maisījumu. Pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 200 C 20-25 minūtes.
4. Pasniedz ar salātiem.
Uz augšu