Vaniļas krēms

4 1

Sastāvdaļas

  • Pusgl. piena
  • 2 olas
  • 1 tējk. kviešu miltus
  • 4 ēd.k. cukura
  • 1 pac. vanilīna cukuru
  • 1 gl. salda krējuma
  • 1 tējk. (ar kaudzīti) želantīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Olas dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno kviešu miltus, maisot tievā strūkliņā pielej karstu pienu.
  2. Katlu ieliek ūdens peldē (var likt arī uz gāzes liesmas retinātāju) un maisot karsē, neļauj masai uzvārīties, līdz tā iegūst biezā krējuma konsistenci.
  3. Pieliek, sagatavotu želantīnu un vaniļas cukuru.
  4. Atdzesētu maisījumu pievieno saputotam krējumam.
  5. Pasniedz ar krēma porciju un pāris ēd.k. vīna mērces.

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 27. aprīlis 12:40
10 g želatīna pievieno nedaudz auksta ūdens, atstāj uzbriest. Kad uzbriedis, kausē karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Tad pievieno vajadzīgajiem produktiem :)
kate 25. aprīlis 15:33
Kā jāsagatavo želantīns?!?
ise 2015. gada 10. janvāris 13:18
bubertam jāmeklē vaniļas mērce,nevis krēms.Krēmam ir jābūt biezam,šķidra ir mērce.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Deserti

Jaunākās receptes