Sākums > Receptes > Deserti

Rabarberu ķīselis

2006. gada 8. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
20 min
1. Nomizotus rabarberus sagriež plānās ripiņās, saliek bļodā un pārkaisa ar cukuru.
2. Rabarberu miziņas savāra ar paredzēto ūdens daudzumu, izkāš, salej atpakaļ katlā, uzvāra un pievieno atšķaidītu kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra un pārlej iecukurotiem rabarberiem, visu samaisa, pārkaisa ar cukuru , atdzesē.
3. Pasniedz ar pienu.
4. P.S. Ja rabarberu kāti ir sārti, miziņu novārījumu var iegūt ļoti skaistā sarkanā krāsā, novārījumam pievienojot citronskābi.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu