Maltās gaļas bumbiņas krējuma mērcē

4 1
Maltās gaļas bumbiņas krējuma mērcē
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 g jauktas maltās gaļas (cūkgaļa + liellops)
  • 1 sīpols
  • 150 g šampinjonu
  • 1 ola
  • 300-400 ml skābā krējuma
  • 4 ēd. k. kviešu miltu
  • Pipari
  • Sāls
  • Taukvielas cepšanai

Pagatavošana

50 min.
  1. Gaļu sagatavo tāpat kā kotletēm (gaļa, ola, sāls + pipari) un, ar aukstā ūdeni samitrinātām rokām, izveido apaļas bumbiņas.
  2. Gaļas bumbiņas pviļā miltos un sakarsētās taukvielās apcep.
  3. Citā pannā apcep sagrieztus sīpolus un sēnes līdz iztvaiko viss šķidrums no sēnēm, pieliek klāt 2 ēd.k. miltu, apcep un tad iejauc saldo krējumu. Ja mērce šķiet pabieza, var pašķaidīt ar ūdeni, ideālā variantā buljonu. Visam pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļauj visam uzvārīties.
  4. Kad mērce gatava, bumbiņas liek mērcē un sautē 15-20 minūtes.

    Labu apetīti!
    Kad mērce gatava, bumbiņas liek mērcē un sautē 15-20 minūtes...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni