Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu pīrāgs angļu gaumē

2006. gada 28. aprīlis
Foto: Sabine Kuna
Pagatavošana
1 min
1. Iejauc mīklu no miltiem, gabaliņos sagriezta sviesta, cukura un sāls, pievieno 2-3 ēdamkarotes ļoti auksta ūdens, lai mīkla būtu elastīga un stingra. Pārsedz un uz 1 stundu novieto ledusskapī.
2. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež plānās daiviņās. Citronam aprīvē miziņu, izspiež sulu un pievieno to visu āboliem. Ingveru smalki sakapā un kopā ar kanēli, cukuru un cieti, piemaisa āboliem.
3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C. Mīklu sadala divās daļās (viena nedaudz lielāka, bet otra mazāka.) Lielāko mīklas daļu izveltnē, izklāj formu un ar dakšiņu dažās vietās sadursta. No formas malām nogriež lieko mīklu un pārvelk (formas malu) ar aukstā ūdenī samērcētu otiņu. Formu pilda ar ābolu masu.
4. Izveltnē otru mīklas daļu, pārsedz ar to ābolu masu un pārvelk ar pirkstu pār formas malu. No mīklas atlikuma ar cepumu formiņām izgriež dažādas figūriņas, pārziež ar aukstu ūdeni un rotā ar tām pīrāgu. Pīrāga centrā izgriež apaļu caurumu tvaika izejai.
5. Pīrāgu cep 45 minūtes, līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa. Karstu pīrāgu pārlej ar uzkarsētu aprikožu džemu.
6. Siltu ēd ar vaniļas saldējumu, bet atdzesētu – ar saputotu putukrējumu.
Uz augšu