Medus kūka ar skābo krējumu

5 1
Medus kūka ar skābo krējumu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s medus
  • 4 olas
  • 2-3 glāze/s miltu
  • 5 glāze/s cukura
  • 1 tējk. ar kaudzi sodas
  • 1 naža gals sāls
  • 800-1000 g skabā krējuma
  • 1 paciņa vaniļas cukurs

Pagatavošana

720 min.
  1. Olām pievieno ½ glāzi cukura, medus (ja sacietējis, jāpakausē), sāli, sodu. Visu ar karoti sakuļ, pamazām pievieno miltus līdz bieza krējuma konsistencei.
  2. Ar margarīnu iesmērē cepamās plātis.
  3. Mīklu uz plāts izlīdzina plānā kārtā ar aprēķinu, lai iznāk 4 kārtām. Cep cepeškrāsnī. Izcepas ļoti ātri, minūtes piecas.
  4. Gatavās kārtas atdzesē.
  5. Samaisa krējumu ar vienu glāzi cukura, pieliek vaniļas cukuru un smērē starp kārtām. Dekorēšanai izmanto sadrupinātus atgriezumus no maliņām.
  6. Gatavu liek ledusskapī, ēd nākamajā dienā.

    Lai labi garšo!
    Gatavu liek ledusskapī, ēd nākamajā dienā.

Lai labi garšo...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

simona 2016. gada 13. oktobris 23:19
nav nekāda vajadzība smērēt plāti ar margarīnu,cep uz cepam papīra neko nesmērējot
antra 2015. gada 19. aprīlis 14:52
Ljoti garshiga sanaca. Galvenais nepiededzinat miklu Un cept uz mazak gradiem. Paldies par recepti.
Jolanta B 2014. gada 4. aprīlis 16:05
Ljoti vienkaarsha recepte prieksh aiznjemtajiem darba ruukjiem!
Cepu uz 180 C elektriskajaa pliitii, apmeeram 8-10 minuutes katru kaartu. Pildiijumam lieku tikai pusglaazi cukura. Kad kuuka gatava, augsheejai kaartai paarpilinu paari citrona sulu un dekoreeju ar pashtaisiitiem \"cukurgailiishiem\" dazhaadaas formaas. Anglju draugiem shii kuuka ienjem vienu no TOP vietaam kuuku listee! :)
P.s. Smeereejot miiklu uz pannas, jaasmeeree taa, ka redz nedaudz pannu cauri, citaadaak kaartas sanaak par biezu.
p.p.s. Lietoju parastos miltus - \"plain flour\" nevis \"self raising\", ja lieto \"self raising\" sodas pietiek tik ar nazha galu! Un atljauju miiklai nedaudz ieelpot apmeeram 5-10 minuutes.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize