Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Baklažānu lazanja ar siera mērci

2006. gada 23. aprīlis
Foto: keda
Pagatavošana
120 min
1. 8 personām kā pamatēdiens
2. Baklažānus sagriež biezās šķēlēs, liek caurdurī, apkaisa ar sāli; ļauj 30 min. atsuloties. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C. Baklažānu šķēles noskalo un nosusina uz papīra dvieļa, izkārto uz ietaukotas cepešpannas un apziež ar eļļu. Cep 20-25 min, cepšanas laikā vienreiz pagriežot uz otru pusi. Tomātus sagriež šķēlēs. Mozzarella sieru sagriež 5mm biezos stienīšos.
3. Nelielā katliņā uzsilda pienu. Pannā izkausē margarīnu, pievieno miltus, maisot karsē 1-2 min., tad pievieno pienam. Labi samaisa. Katliņu liek uz uguns un maisot uzvāra. Kad mērce sabiezējusi, pieber šķipsnu muskarieksta, sāli un piparus, turpina karsēt vēl 2 min. Tad katliņu noņem no uguns un mērcē iemaisa ¾ sarīvētā Parmas siera.
4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C. Ieeļļo 23x32 cm lielu cepešpannu. Cepešpannā vienmērīgā slānī izlīdzina siera mērci, virsū uzklāj mīklas kārtu. Uz mīklas saliek pusi baklažānu šķēļu, visū uzlej otru mērces kārtu, to pārsedz ar mīklas kārtu. Uz mīklas izkārto pusi no Mozzarella siera stienīšiem, tos pārklāj ar tomātu šķēlēm. Kārtojumu nosedz ar trešo mīklas kārtu, tai virsū izkārto atlikušās baklažānu šķēles.
5. Kārtojumu atkal papildina ar siera mērci, mīklu, Mozzarella sieru un tomātu šķēlēm. Beigās visu pārklāj ar biezu mērces slāni, apkaisa ar atlikušo Parmas sieru un cepeškrāsnī cep 30-45 min.
Uz augšu